21/09 - 04/10 2020
23/09 - 06/10 2019

Vinderen af ‘BUSTERs Bedste Børnefilm’ 2017 er……

04
27
/
10
05
2017
2019
Efter en hel weekend har årets seje BUSTER-jury nu valgt den film, de allerbedst kunne lide blandt de otte nominerede i konkurrencen ‘BUSTERs Bedste Børnefilm’. Vinderfilmen blev den norske ‘Fluefangeren’ af Izer Aliu, der løber afsted med titlen og en præmiesum på 2000 euro.

Vinderfilmen blev den norske ‘Fluefangeren’ af Izer Aliu, der løber afsted med titlen og en præmiesum på 2000 euro.

Tidligere på året har BUSTER i samarbejde med DaBUF inviteret børn og unge fra filmklubber landet over til at søge om at blive en del af dette års jury. Valget faldt på Silja, Anna-Sophie og Elvira på 12 år, der alle har én ting til fælles: nemlig deres forkærlighed til film. De elsker at se, anmelde og tale om film – og lige præcis derfor endte de med at blive en del af årets jury. Nu har de voteret og fundet den film, de allerbedst kunne lide blandt de otte nominerede.

 

Om vinderfilmen siger børnejuryen:

‘Alle filmene var gode og ret forskellige, så det var virkelig svært at vælge. Men i sidste ende var vi alligevel meget enige om, hvilken film der skulle vinde. ‘Fluefangeren’ er en utroligt gennemtænkt film, der taget et meget seriøst tema op på humoristisk vis. Det er en stærk film om sammenhold – og den skildrer på fineste vis, hvordan man med forskellig politisk og regional baggrund, alligevel godt kan finde sammen. Selvom filmen er fjern fra vores verden, kan man samtidig spejle sig i det, der sker og den konflikt, drengene går igennem. ‘Fluefangeren’ var meget anderledes fra alt, vi nogensinde har set – og så havde den noget på hjerte. Derfor var vi ikke i tvivl om, at prisen for ‘BUSTERs Bedste Børnefilm’  skulle gå til ‘Fluefangeren’ af Izer Aliu.’

Hør juryens begrundelse for, hvorfor det netop er ‘Fluefangeren’, der løb afsted med titlen ‘BUSTERs Bedste Børnefilm’

Film: https://cphpix.dk/2017/10/04/vinderen-busters-bedste-boernefilm-2017/

Fluefangeren kan ses søndag den 8. oktober kl. 12 i Cinemateket. Læs mere om filmen og køb billet HER.

De øvrige nominerede i konkurrencen ‘BUSTERs Bedste Børnefilm’:

‘Den dag min far blev til en busk’‘I tryghedens havn’‘Mum is wrong’‘Op i det blå’‘Rara’‘Strawberry days’‘Wallay’

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Gå aldrig glip af de seneste nyheder fra BUSTER. Vælg enten børnehave-, skole- eller familienyhedsbrevet:
Programmet lander 12 juni 2019