21/09 - 04/10 2020
23/09 - 06/10 2019

Vild med film 2019: Vi er her! Vis det med dokumentarfilm

04
11
/
06
06
2019
2019
Filmkampagnen ‘Vild med film’ vender tilbage til landets biblioteker i ny indpakning. I år går vi nemlig skridtet videre fra at anmelde film, til at lave dem selv! Med kyndig, virtuel hjælp fra dokumentarfilminstruktøren Sebastian Cordes kan skoleklasser producere små, personlige dokumentarfilm om ‘et sted’, og deltage i konkurrencen om en skræddersyet dokumentarfilmworkshop.

Sidste år deltog mere end 3000 skoleelever på mellemtrinnet i den landsdækkende kampagne ‘Vild med film’. Nu inviterer BUSTER og CPH:DOX Everyday i samarbejde med bibliotekernes børnesite Biblo.dk og Filmcentralen til femte udgave af den populære bibliotekskampagne. I år i et helt nyt format – I skal nemlig ikke blot anmelde genrefilm, men i stedet producere jeres egne små dokumentarfilm (max. 2 minutter) med mobil eller tablet.

Alle landets 4.-6. klasser er inviteret til at være med i vores ‘Vild med film’ skolekonkurrence om at lave den bedste dokumentarfilm om ‘et sted’ under temaet: Vi er her!

Formålet med kampagnen er, i samarbejde med lokale biblioteker landet over, at sætte spot på filmproduktion i undervisningen, og give elever på mellemtrinnet en konkret værktøjskasse til kritisk og opmærksomt at arbejde kreativt med genren ‘den personlige dokumentar’. Kampagnen henvender sig til brug i undervisningen i f.eks. dansk samt som understøttende undervisning i IT og medier.

Kampagnen kører på de lokale biblioteker fra d. 2.-20. september 2019, hvor biblioteket faciliterer en workshop som klæder jer godt på til at arbejde kreativt med kameraet i jeres mobiltelefon eller tablet. Inden workshoppen udleverer biblioteket et forberedelsesmateriale til jer (anbefalet tidsforbrug: 2 lektioner). På workshoppen skal I lære at planlægge og filme en dokumentarfilm om et sted, I selv vælger. Her vil I bl.a. møde den professionelle dokumentarfilminstruktør Sebastian Cordes der guider jer gennem instruktionsvideoer, og blive præsenteret for produktionsplancher, der skal hjælpe jer med at finde ud af, hvad jeres film skal indeholde (workshoppen varer 2 lektioner).

Efter workshoppen er i klar til at gå i gang med at filme og klippe jeres egne korte dokumentarfilm, på max 2 minutter, i klassen (anbefalet tidsforbrug: 4-6 lektioner).

Alle 4. - 6. klasser kan være med – uanset hvor lidt erfaring, I har med at lave film. I får en grundig introduktion til filmproduktion og anbefalinger til brugervenlige redigeringsprogrammer.

Vind en skræddersyet dokumentarfilmworkshop for hele klassen

Når jeres film er færdige, kan I uploade dem på biblo.dk. Alle film der er uploadet senest d. 27. september 2019 er med i konkurrencen om at vinde en skræddersyet heldagsworkshop for hele klassen med CPH:DOX Everyday og Sebastian Cordes. En jury bestående af BUSTER, Biblo.dk og Sebastian Cordes kårer den bedste dokumentar som vinder. Vinderklassen får mulighed for at skræddersy deres egen heldagsworkshop med besøg af Sebastian Cordes, hvor I kan brygge videre på jeres dokumentarfilmtalent!

Sådan deltager I:

  1. Klassen skal tilmeldes kampagnen på det lokale bibliotek senest d. 27. juni 2019.
  2. Eleverne opretter hver en profil på biblo.dk ved brug af deres UNI-Login.
  3. Klassen får tilsendt undervisningsmateriale af biblioteket og deltager i en workshop i perioden d. 2.-20. september, hvor I skal lære at planlægge og filme en dokumentar.
  4. Efter workshoppen på biblioteket arbejder I videre med jeres dokumentarfilm, som skal uploades på biblo.dk senest d. 27. september 2019.

Ud over at være en sjov indgangsvinkel til dokumentarfilmproduktion er kampagnen ‘Vild med film’ også et værktøj, som vi håber, at I efterfølgende fortsat kan have glæde af i undervisningen. Det er ikke et krav at man deltager i konkurrencen for at deltage i kampagneforløbet. Undervisningsmaterialet vil blive tilgængeligt online her på buster.dk efter kampagnen.

Hør nærmere på dit lokale bibliotek eller på Biblo.dk.

Bemærk, at det ikke er alle landets biblioteker, der tilbyder ‘Vild med film-forløb, så kontakt jeres lokale bibliotek for at høre nærmere. Tilbyder dit lokale bibliotek ikke forløbet, kan du kontakte Biblo på biblo@roskilde.dk.


‘Vild med film’ henvender sig til alle landets 4.-6. klasser, og løber i år af stablen fra 2.-20. september.

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Gå aldrig glip af de seneste nyheder fra BUSTER. Vælg enten børnehave-, skole- eller familienyhedsbrevet:
Programmet lander 12 juni 2019