21/09 - 04/10 2020
23/09 - 06/10 2019

SPOT PÅ FAG: Engelsk

26
27
/
08
08
2019
2019
Frem til festivalen sætter vi spot på nogle af de mange fag, som du kan finde film og undervisningsmaterialer til i årets skoleprogram. Her er et udpluk af film fra skoleprogrammet, som med fordel kan bruges i Engelsk.


Glæd jer til at bruge film i engelskundervisningen, og se for eksempel:

social_animals

ALDER Anbefales fra 6. til 10. klasse
KLASSETRIN
Mellemtrin
EMNER
Digital trivsel, Dokumentar, Drømme, Identitet, Mobning, Sociale medier, Sundhed og trivsel
FAG
Dansk, Engelsk, Understøttende undervisning
SPROG
Med engelsk tale og danske undertekster

Instagram er en stor del af den digitale generations liv og identitet. Det kan give dem succes, anerkendelse og sociale færdigheder. Men så er der også lige de negative konsekvenser, mediet kan medføre, såsom stalkere, identitetskrise og social ekskludering. Filmen giver et unikt indblik i teenageres brug af mediet. I denne dokumentar møder vi tre amerikanske teenagere. De har alle det til fælles, at deres brug af Instagram har været med til at definere deres liv. Emma er en gennemsnitlig teenager, som har fået den negative side af de sociale medier at føle via mobning og lavt selvværd. Humza er en dygtig fotograf, der med sine Instagram-billeder har opnået berømmelse og professionelle fotojobs. Kaylyns største drøm er at blive undertøjsmodel, og hun bruger sin profil som et middel til at opnå det. Filmen viser de tre teenageres positive oplevelser, men også de negative og personlige konsekvenser brugen af Instagram har for dem.

Filmen kan med fordel bruges i fagene Dansk og Understøttende undervisning til at diskutere digital trivsel, selvværd og identitet. Til udvalgte visninger vil frivillige fra Børns Vilkår fortælle om unges digitale virkelighed i Danmark lige nu, og om hvordan vi kommer til at trives bedst.

Læs mere, find undervisningsmaterialer og billetter her.

Youth Unstoppable

ALDER Anbefales fra 7. til 10. klasse
KLASSETRIN
Udskoling
EMNER
Aktivisme, Bæredygtighed, Demokrati, Dokumentar, FNs verdensmål, Fællesskab, Klima og Natur, Politik
FAG
Dansk, Engelsk, Geografi, Samfundsfag
SPROG
Med engelsk tale

'Youth Unstoppable' er ikke (kun) en dokumentarfilm om klimaforandringerne, men om de unge aktivister, der verden over påtager sig den enorme opgave at råbe politikerne op og få dem til at handle for at redde vores klode. 10 år før svenske Greta begyndte at skolestrejke, gik 15-årige Slater ind i klimakampen og deltog blandt andet i verdensledernes Cop15 klimakonference i København. Som de andre unge aktivister var Slater rystet over ikke at blive hørt, men hun knyttede venskaber med unge fra Nepal, Sri Lanka og Australien, der havde klimaforandringer som tørke og oversvømmelser helt inde på livet, og sammen fortsatte de kampen. 'Youth Unstoppable' er en film om dem og deres gåpåmod gennem 10 år, mens verden ændrer sig og ungdomsbevægelserne vokser. Den viser, at det faktisk nytter noget, når unge protesterer, og den er velegnet til både at tale om klima, demokrati og ung aktivisme. 'Youth Unstoppable' er en klimafilm uden tal, grafer og demografier. Den skildrer unges angst for klimaforandringerne, deres afmagt og deres mulighed for handling.

Filmen er oplagt til diskussioner i Dansk, Samfundsfag og Geografi både om klima og fremtiden og om forholdet mellem international storpolitik og ungdommens lokale, aktivistiske protester. Til visningen d. 4. oktober vil Den Grønne Studenterbevægelse, der kæmper for at sætte klima øverst på dagsordenen, fortælle om deres aktivisme og hvad det giver at stå sammen i kampen for en bedre verden.

Læs mere, find undervisningsmaterialer og billetter her.

The Miseducation of Cameron Post

ALDER Anbefales fra 7. til 10. klasse
KLASSETRIN
Udskoling
EMNER
Diskrimination, Fra barn til voksen, Fællesskab, Identitet, LGBTQ, Religion og tro, Venskab
FAG
Dansk, Engelsk, Historie, Kristendomskundskab, Samfundsfag
SPROG
Med engelsk tale og danske undertekster

Cameron lever sit liv som en helt almindelig teenager, indtil hun en dag opdages i et intimt øjeblik med en anden pige. Da homoseksualitet betragtes som en synd i Camerons dybt religiøse familie, sendes hun straks afsted til en kristen omvendelseslejr for unge. Her er det meningen at hun skal blive kureret for sin syndige tiltrækning til sit eget køn. På lejren møder Cameron en gruppe ligesindede, som hun bliver venner med, og for første gang i sit liv føler hun sig ikke helt så alene. Spørgsmålet er imidlertid om de unge kan holde til det psykiske pres de udsættes for. Filmen formår at berette om denne barske realitet med både indlevelse og humor.

Filmen er oplagt som springbræt for diskussioner om homofobi, religion og seksualitet. Efter udvalgte visninger vil sognepræst Mia Rahr Jacobsen fortælle om feministiske læsninger af Bibelen, om forholdet mellem tro og køn gennem tiden og om sit arbejde med LGBTQ+ i kirken.

Læs mere, find undervisningsmaterialer og billetter her.

Flere film til Engelsk

Se alle film til engelskfaget her.

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Gå aldrig glip af de seneste nyheder fra BUSTER. Vælg enten børnehave-, skole- eller familienyhedsbrevet:
Programmet lander 12 juni 2019