21/09 - 04/10 2020
23/09 - 06/10 2019

HAPPY PRIDE: Regnbuefilm på BUSTER!

06
12
/
08
08
2019
2019
Glædelig Pride til alle børn og unge! Vi fejrer vi mangfoldighed og kærlighed i alle afskygninger ved at sætte fokus på disse regnbuefilm om køn og seksualitet, som du kan opleve på årets festival.


Alle skal have lov til at være dem, de er og elske dem, de elsker! I denne uge bugner København af regnbueflag, og I anledning af Pride Week sætter vi fokus på skoleprogrammets LGBT-titler, der lægger op til en videre snak om seksualitet og kønsroller i klasselokalet.

Under BUSTER kan du tage din ven, kæreste eller familie i hånden og opleve disse fede film om køn og seksualitet:

The Miseducation of Cameron Post

ALDER Anbefales fra 7. til 10. klasse
KLASSETRIN
Udskoling
EMNER
Diskrimination, Fra barn til voksen, Fællesskab, Identitet, LGBTQ, Religion og tro, Venskab
FAG
Dansk, Engelsk, Historie, Kristendomskundskab, Samfundsfag

Cameron lever sit liv som en helt almindelig teenager, indtil hun en dag opdages i et intimt øjeblik med en anden pige. Da homoseksualitet betragtes som en synd i Camerons dybt religiøse familie, sendes hun straks afsted til en kristen omvendelseslejr for unge. Her er det meningen at hun skal blive kureret for sin syndige tiltrækning til sit eget køn. På lejren møder Cameron en gruppe ligesindede, som hun bliver venner med, og for første gang i sit liv føler hun sig ikke helt så alene. Spørgsmålet er imidlertid om de unge kan holde til det psykiske pres de udsættes for. Filmen formår at berette om denne barske realitet med både indlevelse og humor.

Filmen er oplagt som springbræt for diskussioner om homofobi, religion og seksualitet. Efter udvalgte visninger vil sognepræst Mia Rahr Jacobsen fortælle om feministiske læsninger af Bibelen, om forholdet mellem tro og køn gennem tiden og om sit arbejde med LGBTQ+ i kirken.

Læs mere, find undervisningsmaterialer og billetter her.

Ser du kun et køn? - Kortfilm om kønsroller

ALDER Anbefales fra 7. til 10. klasse
KLASSETRIN
Udskoling
EMNER
Animation, Dokumentar, Feminisme, Fra barn til voksen, Identitet, LGBTQ og Normer
FAG
Dansk og Samfundsfag

I denne kortfilmpakke bliver vi introduceret for den debat om køn, der har været aktuel for de seneste år. Kortfilmene i denne pakke gør op med samfundets fastsatte forhold til kønsroller og sætter fokus på, at vi stadig er prægede af stereotyper og fordomme. Mød drengepigen Tiril, pigen Puck, der opdager at hun er ved at blive kvinde, drengen Skip, der elsker at danse og Lou, der ikke har lyst til at blive defineret som hverken dreng eller pige.

Filmpakken lægger op til dialog og diskussion om kønsroller, seksualitet og magtstrukturer.
Læs mere, find undervisningsmaterialer og billetter her.

Glædelig Pride!

❤️  💛  💚  💙  💜

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Gå aldrig glip af de seneste nyheder fra BUSTER. Vælg enten børnehave-, skole- eller familienyhedsbrevet:
Programmet lander 12 juni 2019