21/09 - 04/10 2020
23/09 - 06/10 2019

NoJSe: Nyt nordisk børnefilmsamarbejde

06
27
/
03
05
2019
2019
BUSTER har sammen med tre andre nordiske børnefilmfestivaler sat sig for at sætte større fokus på nordiske film til børn og unge.

BUSTER slog sig sidste år sammen med tre andre nordiske børnefilmfestivaler, BUFF i Sverige, Barnefilmfestivalen i Norge og Oulu ICYFF i Finland, og dannede det nordiske projekt Nordic Junior Sessions - forkortet NoJSe. Projektets formål er at skabe en platform for publikums- og brancherelaterede aktiviteter og initiativer inden for filmfeltet rettet mod børn og unge på tværs af de nordiske lande. Som forkortelsen også påpeger, så ønsker vi at lave larm omkring nordisk børne- og ungdomsfilm, i et forsøg på at råbe branchen og publikum op og gøre dem opmærksomme på, at film til børn og unge kan og bør tilbyde meget mere end de gør i dag.

Tanken med NoJSe er, at skabe en tværnordisk platform for at gå på opdagelse i, og i dialog med, nordisk børne- og ungdomskultur gennem film og medier. Samtidig ønsker vi at fremme en nordisk kulturudveksling gennem børne- og ungdomsfilm og medieindhold af høj kvalitet, som udforsker samtidsrelevante temaer som eksempelvis diversitet og mediekultur og som også styrker nabosprogsforståelsen. Forhåbentlig kan vi være med til at skubbe nordisk børne- og ungdomsfilm tilbage på radaren for de unge filmkiggere såvel som den nordiske branche, og samtidig generere professionel vidensdeling om formidling til det unge publikum og bæredygtig tværnordisk distribution til målgruppen.

Projektet strækker sig i første omgang over tre år og inkluderer en lang række initiativer på alle fire festivaler, der sætter fokus på nordiske børnefilm. Sidste år kunne man bl.a. opleve den første i rækken af særligt kuraterede kortfilmpakker med film fra de fire lande, som nu er tilgængelige på den nordiske undervisningsportal 'Norden i Skolen'.

I år vil der også blive afholdt to NoJSe-brancheseminarer, hhv. ét om fremtidens ungdomsfilm i et nordisk perspektiv på BUFF til marts (link), samt ét om diversitet i nordiske børnefilm på BUSTER til september.

Læs mere om projektet på nojse.org

NoJSe er støttet af Nordisk Kulturkontakt og Nordisk Kulturfond.

Til lærere:

Du kan allerede nu se de første fire nordiske kortfilm til mellemtrinnet online her. Det er gratis og kræver blot at man opretter sig som bruger på siden.

Alle filmene berører emner som identitet og mod, set fra børneperspektiver på tværs af norden. Filmene er oplagt at benytte i nabosprogsundervisningen, har alle UV-materiale tilknyttet og er tekstet på syv nordiske sprog.

Der vil løbende blive tilføjet nye film til programmet på ‘Norden i skolen’ gennem projektets løbetid, og I kan allerede nu glæde jer til at se næste kortfilmprogram på BUSTER 2019.

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Gå aldrig glip af de seneste nyheder fra BUSTER. Vælg enten børnehave-, skole- eller familienyhedsbrevet:
Programmet lander 12 juni 2019