21/09 - 04/10 2020
23/09 - 06/10 2019

Miyazaki og klimaet

20
21
/
08
08
2019
2019
Den mesterlige Hayao Miyazaki er kendt og elsket for sine fine anime-film om magiske verdener, modige børn og naturens kraft. På BUSTER kan du se to af hans bedste film: 'Ponyo' for de mindste, og 'Prinsesse Mononoke' for de lidt større.

Alt kan lade sig gøre i en Miyazaki-film. Her kan man både støde på en flyvende gris og et levende slot. Man kan møde drager, hekse og en kolossal kat på kørebanen og så kan man møde både den søde Ponyo og den vilde ulveprinsesse, San, i prinsesse Mononoke, der begge har et helt særligt forhold til naturen.

Ponyo på klippen ved havet

Den eventyrlystne guldfiskeprinsesse, som drømmer om at blive et menneske, må siges at være Miyazakis helt unikke bud på H.C. Andersens lille havfrue. Da den 5-årige dreng Sosuke redder Ponyo fra en glaskrukke i vandkanten, bliver de straks bedste venner, selvom de kommer fra hver deres verden. Ponyos far, den mystiske troldmand Fujimoto, er dog opsat på at forpurre det blomstrende venskab, da han foragter menneskeheden for at have forpestet havene. Endnu engang sætter Miyazaki vores kollektive forhold til naturen på spidsen i denne elskværdige perle af en film, der er både taler børnenes og klimaets sag.

'Ponyo på klippen ved havet' bliver vist kl. 09:30 i Grand Teatret den 6. oktober.
Køb billet.

Prinsesse Mononoke

Skovens guder vender sig mod menneskeheden i Hayao Miyazakis storstilede heltekvad om ulveprinsessen Mononoke, der kæmper for at bevare naturens orden. En vild og bjergtagende fortælling om den magi, som gemmer sig bag skovbrynets mørke. Miyazakis storværk er ikke kun et enestående krigsepos om mytiske skabninger og kampen for det gode. Det er også en begavet fabel over vores ofte ambivalente forhold til klodens ressourcer, som kun er blevet mere aktuel i årene siden udgivelsen. Ulveprinsessen Mononoke kæmper for at beskytte den hellige skov fra menneskene i landsbyen, der er begyndt at fælde træer og udpine jorden for jern. Da krigeren Ashitaka modtager en dødelig forbandelse fra en vildfaren dæmon, opsøger han skovens guder for at finde en kur, men havner selv midt i striden. Det trækker op til kamp, og snart må han vælge side for at redde skoven og sit eget liv. Mononoke er en både smuk og voldsom fortælling om naturens skjulte kræfter, der samtidig emmer af Miyazakis kærlighed til skoven og alle dens magiske væsner.

'Prinsesse Mononoke' bliver vist kl. 09:30 i Grand Teatret den 29. september.
Køb billet.

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Gå aldrig glip af de seneste nyheder fra BUSTER. Vælg enten børnehave-, skole- eller familienyhedsbrevet:
Programmet lander 12 juni 2019