21/09 - 04/10 2020
23/09 - 06/10 2019

Vi guider: første weekend på BUSTER!

20
27
/
09
05
2018
2019
Nu er der ikke længe til, at BUSTER slår biografdørene op til mere end 50 film for børn unge og barnlige sjæle, og vi glæder os. Men er du stadig i tvivl om, hvad du skal have familien med ind at se, så frygt ej. Vi har samlet en guide til den første weekend under BUSTER, der både byder på fantasy, Disney-klassikere i nye klæder, detektivjagt på Amager, Filmmusik for børn og en kæmpestor pære.

Værsgo at læs med:

Børnenes '68

Det er 50-året for ungdomsoprøret og DR's Børn og Ungeafdeling. Derfor præsenterer vi en normbrydende kavalkade af datidens børneprogrammer, som ikke var blege for at ruske op i de pæne værdier. Vi glæder os til at tage jer med på en tidsrejse tilbage til dengang, hvor far var dreng i selskab med Lektor og ekspert i børnekultur Helle Strandgaard Jensen.

Film og oplæg: 'Børnenes 68'.
Lørdag den 29. september kl. 14.00 i Cinemateket. Pris: 17 kr.

Filmmusik for børn

Vi glæder os til at invitere en masse musikalske børn indenfor til tre dages workshop, der slutter af med en koncert søndag den 30. september. Over en weekend skal vores deltagere sammen med en professionel musiker være kreative og komponere deres egen musik til en kortfilmklassiker.
Hvis det lyder som noget for dit barn, er det nu, du skal slå til!

Workshop: 'Filmmusik for børn'.
Fredag den 28. - søndag den 30. september i Rytmisk Center. Pris: 275 kr.

Detektivjagt på Ama'r

Et andet arrangement, som vi næsten heller ikke kan vente på, er, når vi skal ‘Med Nabospionen på detektivjagt’. Der kommer til at ske mystiske ting på denne eftermiddag i Børnekulturhus Ama'r. Først viser vi filmen 'Nabospionen', hvor 10-årige Agathe Christine trækker i detektivuniformen. Derefter skal vi selv på jagt, da en tyv har været på spil i kulturhuset.

Film og aktivitet: 'Med nabospionen på detektivjagt'.
Lørdag den 29. september kl. 12.30 i Børnekulturhus Ama'r. Pris: 50 kr.

Se film og støt Red Barnet

I år har vi en række visninger, hvor indtægterne går ubeskåret til Red Barnet, så de kan fortsætte deres gode arbejde for børn verden over.
Kom derfor med til fantasyklassikeren ‘Labyrinten til Troldkongens slot’, hvor vi garanterer en helt speciel oplevelse, når en flok skuespillerelever kaster sig ud i en live-dubbing af filmen. Du kan også støtte Red Barnet til gallavisningerne af ‘Vildheks’ og ‘Jakob og Peter Plys’.

Film med live-dubbing: 'Labyrinten til Troldkongens slot'.
Lørdag den 29. september kl. 12.00 i Cinemateket. Pris: 50 kr.

Historien om den kæmpestore pære

Vi lover at det bliver sjovt, når katten Mitcho, elefanten Sebastian og deres pære sejler ud på verdenshavene i filmen 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære'.
Efter visningen kommer en af filmens instruktører og fortæller om, hvordan det var at gøre Jakob Martin Strids tegninger levende. Derefter skal vi selv forsøge at lave levende tegninger med den klassiske animationsteknik 'Flip Book'.

Film, oplæg og workshop: 'Pæresjov og levende tegninger'.
Lørdag den 29. september kl. 10.00 i Børnekulturhus Ama’r. Pris: 50 kr.

Den lille prins og de funklende universer

‘Den lille prins’ er tilbage, og det fejrer vi med en ekstraordinær visning!
Først viser vi den fine film om en ung pige, der rejser ud til den grå planet for at opmuntre den lille prins. Prinsen har nemlig mistet sin fantasi, og alle himlens stjerner er også forsvundet. Vi fortsætter i det fantasifulde univers, når vi efter filmen selv skal lave funklende universer med UV-lys, selvlysende maling og en helt særlig fototeknik.

Film og workshop: 'Den lille prins og de funklende universer'.
Søndag den 30. september kl. 12.00 i Børnekulturhus Ama’r. Pris: 50 kr.

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Gå aldrig glip af de seneste nyheder fra BUSTER. Vælg enten børnehave-, skole- eller familienyhedsbrevet:
Programmet lander 12 juni 2019