21/09 - 04/10 2020
23/09 - 06/10 2019

Køn, krop og seksualitet i børnehøjde

24
27
/
08
05
2017
2019
Er køn og seksualitet emner for børn og unge? Det synes vi på BUSTER. For hvem og hvad er med til at definere hvem, vi er – og ikke er? Og hvorfor er vi sommetider bange for, hvad andre tænker? I samarbejde med Clio Online guider vi her til tre film fra årets BUSTER-skoleprogram, der alle taler om seksualitet, køn eller kroppen i øjenhøjde med børn og unge

I samarbejde med Clio Online guider vi her til tre film fra årets BUSTER-skoleprogram, der alle taler om seksualitet, køn eller kroppen i øjenhøjde med børn og unge. Alle tre film har tilknyttet undervisningsmateriale fra Clio Online, som skal opmuntre til dialog og debat i klassen og forhåbentlig hjælpe med at besvare nogle af de spørgsmål, eleverne kan undre sig over. Filmene henvender sig til elever på mellemtrinnet og i udskolingen.

‘Rara’

Pepa San Martins low-key chilenske drama ‘Rara’ sætter på let og humoristisk vis fokus på vanskelige tematikker. Den unge Sara bor hos sin mor, hvis partner nu er en kvinde. Det er en situation, som ikke alle har lige let ved at omstille sig til. Sara prøver febrilsk at navigere i et voksent farvand, og kæmper med de udfordringer, der ligger på dørtærsklen til teenage-tilværelsen. Dramaet er inspireret af en autentisk historie og er både varmt og solidarisk fortalt fra Saras splittede perspektiv. 

Filmen henvender sig til børn i 5. – 8. klasse, og du kan læse mere her.   

‘Filthy

Det stærke drama ‘Filthy’ giver os et kig ind i et svært, men vigtigt emne. Lena lever et helt almindeligt liv, indtil hun en dag bliver krænket og voldtaget i sit eget hjem, endda af et velkendt ansigt. Frem for at dele sandheden og søge hjælp, vælger hun at fortie den af frygt for, hvad folk vil sige og tænke. Hun vakler mellem at lade stilheden æde hende op indefra, eller at bryde tavsheden og for altid få rygtet som hende, der blev voldtaget. Dramaet er en slovakisk fortælling, som henvender sig til lidt ældre unge på 8.-10. klassetrin. Du kan læse mere her.

‘1:54’

Det er ikke let at være Tim. Han flirter med homoseksualitet, men vil for alt i verden ikke have, at nogen skal opdage det. Hver dag bliver han og hans bedste ven Francis udsat for mobning og latterliggørelse. Efter en traumatisk oplevelse beslutter Tim sig for at tage hævn over sin plageånd Jeff ved at slå hans løberekord. Et stærkt coming-of-age drama om mobning og hvad der sker, når et menneske presses til det yderste.

Filmen henvender sig til børn i 8.-10. klasse, og du kan læse mere her.

Er du ikke allerede medlem af Clio Online?

Så er der godt nyt. Du kan nemlig oprette en 30 dages gratis og uforpligtende prøveperiode, så du kvit og frit kan benytte det undervisningsmateriale, Clio Online har knyttet til et hav af filmene i årets skoleprogram. Det gør du lige her.

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Gå aldrig glip af de seneste nyheder fra BUSTER. Vælg enten børnehave-, skole- eller familienyhedsbrevet:
Programmet lander 12 juni 2019