21/09 - 04/10 2020
23/09 - 06/10 2019

Det fulde program for 2019 er klar!

30
30
/
08
08
2019
2019
I dag præsenterer vi det fulde festivalprogram for 2019! Programmet spænder over 14 dage med mere end 100 film, events, oplæg og medieworkshops, og sætter fokus på aktuelle temaer med en række nye arrangementer om medbestemmelse, nye medier og vores fælles verden.


Blandt årets nyheder og højdepunkter er en kodningsworkshop for piger, en helt ny eventserie, der giver mikrofonen og magten til børn og unge og en nystiftet filmpris i samarbejde med Børneavisen.

Fra den 23. september til 6. oktober slår BUSTER dørene op til 14 dages filmfestival for børn og unge i hovedstaden og en række byer landet over. Festivalen skydes i gang med en storstilet åbningsweekend med gallapremieren på Wulffmorgenthalers nye familiefilm, ‘Mugge & vejfesten’ og klimagalla med dokumentarfilmen ‘2040’ og efterfølgende paneldebat med blandt andet unge fra Fridays for Future og Anders Morgenthaler som vært.

Ikke mere voksensnak! Mere magt til børnene
BUSTER er børnenes festival. Og det kan i høj grad mærkes i årets program, der går i direkte dialog med børn og unge og inviterer dem til at tage ordet. Under banneret ‘Børnemagt’ præsenterer BUSTER tre arrangementer, hvor ungdommen i bedste ‘Mads og monopolet’-stil skal vende små og store dilemmaer. ’Børnemagt’ byder på ung-til-ung-debat om fremtidens skole på Ungdomsøen, paneldebat med unge meningsdannere, der skal diskutere kulturforskelle, fællesskab og integration sammen med P3-vært Andrew Moyo og klimasnak i selskab med unge forskere og klimaforkæmpere.

De bedste idéer, der opstår under Børnemagt-arrangementerne, samles sammen og sendes til voksne beslutningstagere i Folketinget.

Nye tider, nye temaer
I en tid hvor børn og unge går forrest i klimakampen, følger BUSTER op med en række film og arrangementer, der med unge i front udforsker klimaudfordringer, opfordrer til aktivisme og giver håb om en bæredygtig fremtid. Publikum kan blandt andet se film med vegetarisk fællesspisning, smage insekter efter Pixar-klassikeren ‘Græsrødderne’, deltage i skraldeworkshop efter Wes Andersons ‘Isle of Dogs’ og få en smagsprøve på fremtidens fødevarer med tangbuffet til klima-fredag.  

Fællesskaber har også en central plads i årets program - uanset om det er på tværs af kulturer, interesser, online, i klassen, i familien eller i fritidsklubben. Her er der film om alt fra unges liv på sociale medier til kulturelle fællesskaber i ghettoen og unge aktivister, der samles om en fælles sag. Digital trivsel på sociale medier kommer også under lup i årets tredje tema, identitet, hvor der suppleres med film om køn, kroppen og kulturer, og hvordan det påvirker vores syn på os selv - og andre.  

Gaming, FIFA og YouTube-stjerner
BUSTER går også tæt på nye medier. I weekenddagene under festivalen kan børn og unge afprøve helt nye danske og interaktive digitale spil i Cinemateket, og i den nye programserie ‘BUSTER For Real’, kommer vi lidt tættere på virkeligheden og møder folkene bag skærmen. Her kigger skuespillerne fra DR Ultras ‘Klassen’ forbi, en vaskeægte YouTube-stjerne fortæller om, hvordan det hele startede og Frederik Fredberg stiller op til årets vildeste FIFA-turnering.  

Men vi er slet ikke færdige. BUSTER præsenterer også en spritny pris for film, der gør en forskel. 10 film er nomineret til prisen, som overrækkes af Børneavisens børnejury. Gamle klassikere får også nyt liv i festivalens programserie ‘Classics’, som både byder på karaoke-visning af ‘Bennys Badekar’, live-dubbing af ‘Den uendelige historie’ og jubilæumsvisninger af ‘Drengen og jern-kæmpen’ og ‘Muppet går til filmen’.

Find hele programmet online eller i den trykte programavis, der kan findes i biografer, på caféer, biblioteker og kulturelle venues i København.

BUSTER Filmfestival for børn og unge finder sted mellem den 23. september og 6. oktober i København med festivalcentrum i Cinemateket.

Festivalen åbner over en weekend med gallapremieren på ‘Mugge & vejfesten’ den 21. september i Imperial og klimagalla med dokumentarfilmen ‘2040’ den 22. september i Palads.

BUSTER 2019

Programmet er endelig klar, og vi håber at I vil tage godt imod det.
Se programavisen her.

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Gå aldrig glip af de seneste nyheder fra BUSTER. Vælg enten børnehave-, skole- eller familienyhedsbrevet:
Programmet lander 12 juni 2019