21/09 - 04/10 2020
23/09 - 06/10 2019

Emma Holten anbefaler

15
16
/
09
09
2019
2019
Emma Holten anbefaler kortfilm om køn og krop på BUSTER.

Emma Holten anbefaler kortfilmpakken 'Ser du kun et køn?' på BUSTER, og særligt disse tre kortfilm fra pakken, der sætter fokus på køn, krop og normer.

FUCK YOU 

“Som feminist har jeg det helt utroligt ambivalent med at tale om sex. Tit ville jeg ønske, vi kunne tale om noget andet, men samtidig er sex og den magt, der udspiller sig i det rum, noget af det mest komplekse, jeg kan forestille mig. 'Fuck You' tager heteroseksualitet ved hornene og giver ikke slip. Tak for det. Jeg lærte noget nyt om mig selv ... tror jeg - og for de vågne, bid mærke i de racismetematikker, der ulmer under overfladen.”


SKIP AND THE RHYTHM RANGERS

“Selvom jeg beskæftiger mig med køn dag ud og dag ind er det næsten kun gennem kunst jeg kan nærme mig, hvordan det må være at have et andet køn, end det jeg selv har.
Skip er, som så mange andre mænd og drenge, både et offer for og en udøver af sexisme. Men han og hans venner viser også en vej ud, og et meget stort mod.”


ONESELF STORY

“Transkønnede personers erfaringer bliver ofte brugt som værktøjer til at fortælle andre historier: om cispersoner, om kultur eller traditioner. Ikke i 'Oneself Story'. Her koges en enkelt persons oplevelser ned til de simpleste bestanddele og fortælles med klare virkemidler. Der forsøges ikke på at sige noget generelt eller universelt. Det eneste, der efterspørges, er, at man lytter og tager én persons egne fortælling om deres liv alvorligt. Og det er vel, egentlig, det mindste man som menneske kan yde for en anden.”

Læs mere om alle filmene i kortfilmpakken og find billetter her.

FOTO: Peter Stanners

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Gå aldrig glip af de seneste nyheder fra BUSTER. Vælg enten børnehave-, skole- eller familienyhedsbrevet:
Programmet lander 12 juni 2019