21/09 - 04/10 2020
23/09 - 06/10 2019

BUSTER ♥ dyr

11
27
/
09
05
2018
2019
Kom ind i dyrenes verden og bliv klogere på naturen med BUSTER. Lær for eksempel en masse om ulve, årstidernes skiften, miljøforurening og insekter.

Ulvehunden

Ulvehunden

Følg med ulvehunden Hvidtand på et sandt eventyr i Nordamerikas vilde natur under 1890'ernes guldfeber. En forrygende filmatisering af den udødelige bog, der hylder venskabets ubrydelige bånd. Jack Londons klassiske eventyrbøger holder stadig den dag i dag, selvom de blev skrevet for over 100 år siden, og en af hans nok mest kendte historier er den om Ulvehunden. Denne animerede filmatisering fortæller den fantastiske historie om Hvidtand, som er halv hund og halv ulv. Den vokser op i den barske canadiske ødemark og har svært ved at omgås de andre hunde. En grådig og afstumpet mand udnytter vildhunden til sin egen fortjeneste, da han bruger den til ulovlige hundekampe. Men i sit møde med to tålmodige og forstående mennesker lærer Hvidtand at tøjle sit vilde temperament. Et både flot og dramatisk eventyr, der er tro mod sit forlæg.

Læs mere og køb billet her.

Gordon og Paddy

Gordon & Paddy

Der er noget på færde i skoven! Egernet har fået stjålet sine nødder, og pludselig er to af dyrebørnene væk. Men hvem står bag? Alle mistænker ræven, men måske tager de fejl? Det er en sag for den pensionerede politimester, frøen Gordon og hans efterfølger, den lille vakse mus Paddy. Hvem har stjålet egernets nødder? Er det ræven, der er på spil? Eller spiser ræve overhovedet nødder? Skovens politimester Gordon sættes på sagen for at opklare mysteriet. Der er bare lige det, at den gamle padde faktisk er på vej på pension og egentlig helst vil spise småkager. Heldigvis kender han den rette afløser, nemlig den vakse mus Paddy. Men netop som Paddy skal til at løse den gådefulde nøddesag, sker der noget: To små dyrebørn forsvinder! Har ræven spist dem? Gordon og Paddy slår sig sammen til det perfekte makkerpar for at komme på sporet af både børn og nødder, og der er intet, der kan stoppe dem! Så skulle det da lige være en lille småkage...

Læs mere og køb billet her.

Delfinpigen Chun

Delfinpige Chun

Al magt kommer med ansvar. Pigen Chun lever i en gådefuld verden under havbunden, hvorfra hun sammen med sit folk styrer tidens gang på Jorden og tager sig af de døde sjæle. Men da en menneskedreng ofrer sig for at redde hende, beslutter hun sig for at bryde sit folks regler og give ham livet tilbage, hvilket bliver starten på et storslået eventyr! I en magisk verden under havets bund lever et mystisk folk, der styrer tiden på Jorden og passer på de døde sjæle ovenfra. Her bor pigen Chun, som i overgangsritualet fra barn til voksen skal forvandles til en delfin og svømme op til jordens overflade for at opleve den verden, hun er med til at styre. Hun skal lære at forstå sit ansvar, men må ikke komme mennesket nær! Ved et uheld bliver hun dog skyld i en drengs død, og i sin sorg beslutter hun sig for at bringe ham tilbage til livet. Men al magt kommer med en høj pris! De to børns sjæle smedes sammen, og dét får store konsekvenser. Filmens gådefulde univers udgør en fantastisk kinesisk fabel, som leder tankerne hen på Hayao Miyazakis film.

Læs mere og køb billet her.

Supermarsvin

Supermarsvin

Den står både på forurenede sild og marsvin med superkræfter i denne gakkede film om pigen Emilia, der egentlig helst bare vil være som de andre, koste hvad det vil. Men når man pludselig bliver til en superhelt (selv én med pels og gnavertænder) så følger der også et stort ansvar med - især når miljøet er i fare. Et gammelt finsk mundheld siger, at forgiftede sild er sure sild. Og når de tvinges til at leve i forurening, bliver de så gale i skralden, at de raserer alt omkring sig. Sådan går det i den lille by, hvor pigen Emilia bor. Da hun en dag bliver bidt i fingeren af sit nye marsvin, får hun evnen til at forvandle sig til et marsvin med superkræfter - og pludselig kan hun høre sildene tale! Det går hurtigt op for hende, at den er rivende gal med miljøet, så noget må gøres. Som Supermarsvin må hun derfor stoppe den lokale forurening og redde fiskene, men også finde modet til at støtte sin nørdede ven Simo og turde være sig selv. En skør og sjov superheltefilm om vigtigheden af at passe på planeten.

Læs mere og køb billet her.

Minisekterne i Osramhuset

Minisekterne

Oplev de stærke sorte myrers rejse gennem den vilde natur, der viser sig ikke at være helt nem, når BUSTER inviterer til insektdag i Osramhuset. Vi viser 'Minisekterne' og bagefter kan du lære meget mere om de seje insekter, når du får mulighed for at smage på dem - og hvem ved, måske bliver det din nye livret? Oplev de stærke sorte myrers rejse gennem den vilde natur med en lækker pakke fundne sukkerknalder i den farverige film 'Minisekterne' fra 2014, når Buster inviterer til insektdag i Osramhuset. Selvom alle de sorte myrer arbejder godt sammen og hjælper hinanden, viser rejsen sig dog ikke at være helt nem, når de røde krigeriske myrer forsøger at stjæle de lækre godter fra dem, som skaber kaos i hele skoven. Find ud af, om de seje sorte myrer får deres lækre sukkerskat med sig hjem, eller om de røde myrer får stjålet det for næsen af dem. I Osramhuset kan du også komme helt tæt på de seje insekter, når du får mulighed for at smage på dem efter filmvisningen - og hvem ved, måske bliver det din nye livret?

Læs mere og køb billet her.

Børnebiffen: Året rundt

Børnebiffen: Året rundt

Oplev årstiderne skifte med BUSTER, og tag med på en forunderlig rejse gennem efterår, vinter, forår og sommer i løbet af bare en halv time. Undervejs stifter I bekendtskab med naturens vilde fænomener og de fire forskellige årstider, så vejrudsigten melder både snevejr, blæst og dejligt solskin! Tag med på en forunderlig rejse gennem efterår, vinter, forår og sommer! Oplev det kolde vintervejr, efterårets blade, der suser i vinden, og solens dejlige varme stråler, når vi kommer hele året rundt på bare en halv time. Et lille pindsvin vågner fra sin vintersøvn og farer vild i den nyfaldne sne. Den nysgerrige ræveunge går på opdagelse i skoven og snuser sig igennem marker, blomster og blæsevejr for at finde vej. Langs et lille vandløb er skovens mindste dyr ved at gøre sig klar til vinteren, da der kommer en kæmpe byge. Fugleskræmslet Balthazar hører en vidunderlig lyd i en muslingeskal, men må på en rejse gennem alle fire årstider for at høre lyden igen. En samling af små, finurlige og poetiske kortfilm, der hver især beskæftiger sig med årstider og naturens vilde fænomener.

Læs mere og køb billet her.

Babe på bondegården

Babe

Kom ud på en vaskeægte bondegård og oplev en dag med geder, grise, høns, kaniner og meget mere på Bredekærgård, når vi viser den knuselskelige 'Babe - den kække gris'. Filmen vises i en autentisk lade, og byder på en rundtur på bondegården og tid med dyrene efter filmen. Du får nu muligheden for at komme helt tæt på dyrene og opleve, hvordan livet foregår på en rigtig bondegård. Kom med, når vi inviterer til en stemningspræget dag i det smukke landskab på Bredekærgård til filmvisning i en stor, autentisk lade. Der er mulighed for at besøge alle gårdens mange dyr efter filmen og få mere viden om naturen og dyrene som Babe og hans venner. Ligesom i 'Babe - den kække gris' bor der en masse dyr på Bredekærgård - også grise. Filmen er baseret på bogen 'The Sheep-Pig' som er skrevet af Dick King-Smith i 1983. Her møder vi den lille forældreløse gris, Babe, der kommer til en bondegård, hvor en hyrdehund tager den under sine vinger. Babe vokser derfor op med ønsket om at blive en "hyrdegris" og må overvinde fordomme fra de andre dyr for at nå sin drøm.

Læs mere og køb billet her.

Børnebiffen: Farverige bekendtskaber

Ztriwer

Vi blænder op for masser af kulørte løjer og festlige fantasidyr! BUSTER inviterer de mindste indenfor i et univers befolket af pølseelge, talende meteorer og dansende zebraer. Det bliver skørt, lærerigt og rørende, når vi åbner op for historier om at føle sig anderledes og turde stå ved sig selv.Gør jer klar til masser af kulørte løjer, for nu får I muligheden for at stifte en masse farverige bekendtskaber! I denne spraglede samling af kortfilm møder vi Pølseelgen, der sammen med bl.a. Strudsetyven, Velcrofanten og Golilla bliver nødt til at samarbejde, trods deres interne skænderier, for at bygge en båd, så de kan overleve oversvømmelsen. Den nysgerrige Holly er sikker på, at der er noget nyt at opdage, så sammen med sin skildpadde drager de to venner på opdagelse. Og sidst men ikke mindst møder vi den dansende zebra Zøren, der ved et uheld mister sine striber og bliver udelukket fra flokken. Det bliver både skørt og lærerigt, når vi viser denne rørende samling kortfilm om at føle sig anderledes og turde at stå ved sig selv.

Læs mere og køb billet her.

Bennys badekar: Sing-along

Bennys badekar

Se eller gense den fænomenale tegnefilmsklassiker om drengen Benny, der flygter fra sin grå hverdag i boligblokken og dykker ned i et farverigt undervandsunivers. Vi inviterer til festlig karaokevisning, så kom og skrål med på Blækspruttesangen, Kontrolkrabbens sang og alle de andre ørehængere! I 1970 filmatiserede Jannik Hastrup og medinstruktør Flemming Quist Møller billedbogen om Benny, der bor i en grå og deprimerende boligblok, hvor børnene er overladt til sig selv. Kedsomheden er stor, indtil Benny fanger en haletudse og sætter den fri i badekarret. Benny dykker sammen med tudsen ned under vandoverfladen og føres ud på en eventyrlig rejse, hvor han både møder en søhest, en fræk blæksprutte, to pralende skeletpirater og den sure kontrolkrabbe. Med sine enkle, farverige og jazzede virkemidler beskriver filmen indlevende og med et satirisk glimt i øjet, hvordan børn søger tilflugt i fantasiens verden, når de voksne skuffer. Vi hylder en af Danmarks allerbedste børnefilm med en syng-med-version, så alle i salen kan skråle med i løssluppen fællessang!

Læs mere og køb billet her.

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Gå aldrig glip af de seneste nyheder fra BUSTER. Vælg enten børnehave-, skole- eller familienyhedsbrevet:
Programmet lander 12 juni 2019