21/09 - 04/10 2020
23/09 - 06/10 2019

Ambassadørene anbefaler

23
23
/
09
09
2019
2019
Hvad skal du se på BUSTER? Vi har samlet nogle af ambassadørenes anbefalinger i en nyhed, så du bliver helt festival-klar!

RASKE PENGE

Foto: Territorium

Du kender hans yndlingssodavand, men hvad er hans yndlingsfilm på BUSTER.
Kunstner, DJ, rapper og sangskriver, Rasmus Poulsen aka. Ras Money og Raske Penge, anbefaler hele fire film på festivalen - heriblandt 'Drengen og Jernkæmpen':

“'Drengen og Jernkæmpen' er en dope-ass film, som jeg virkelig kan anbefale. Jeg husker den som meget smuk, gribende og tankevækkende. De laver dem ikke sådan her længere!"

Læs alle Raske Penges filmanbefalinger lige her.

BARBARA MOLEKO

Foto: Petra Kleis

Sangerinde og sangskriver, Barbara Moleko, anbefaler film på BUSTER! Hun er især glad for den musikfyldte og kærlige film 'Binti', som hun gerne ville se med sin datter:

“Filmen om ‘Binti’ er dejlig, fordi den både handler om et seriøst emne, men samtidig er sød og sjov. Binti hjælper sin ven Elias med at sætte fokus på uddøende okapier på YouTube, men håber samtidig at hendes far og Elias’ mor bliver forelskede, så de kan gifte sig og hun og hendes far kan få lov at blive i Belgien, fordi de ikke har immigrationspapirer. Jeg synes det er så fint, at der er to missioner i filmen - der er kærlighed og aktivisme, den gode kamp og kampen for kærligheden.”

Læs resten af Barbaras anbefalinger her.

EMMA HOLTEN

Foto: Peter Stanners

Emma Holten har gennem flere år beskæftiget sig med aktivisme og feminisme i samfundsdebatten, og nu tager hun et dyk ned i BUSTER-programmet og anbefaler film:

“Selvom jeg beskæftiger mig med køn dag ud og dag ind er det næsten kun gennem kunst jeg kan nærme mig, hvordan det må være at have et andet køn, end det jeg selv har. I filmen 'Skip and the Rhythm Rangers' er Skip, som så mange andre mænd og drenge, både et offer for og en udøver af sexisme. Men han og hans venner viser også en vej ud, og et meget stort mod.”

Læs resten af Emmas anbefalinger her.

PELLE HVENEGAARD

Foto: Pelle Hvenegaard

Skuespiller, forfatter og foredragsholder Pelle Hvenegaard anbefaler filmen 'Romys Frisørsalon', fordi den rører ham på et meget personligt plan:

"'Romys Frisørsalon' er en meget, meget fin film, som jeg virkelig håber at I vil se. Den er sjov og også lidt trist, men samtidig utroligt livsbekræftende fordi den viser at selv om man skulle blive ramt af en sygdom som demens eller Alzheimers, hvor man begynder at glemme ting og folk omkring én, så har man stadig følelserne tilbage."

Læs resten af Pelles anbefaling her.

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Gå aldrig glip af de seneste nyheder fra BUSTER. Vælg enten børnehave-, skole- eller familienyhedsbrevet:
Programmet lander 12 juni 2019