21/09 - 04/10 2020
23/09 - 06/10 2019

Alfa anbefaler

20
23
/
09
09
2019
2019
Vores børnereportere har dykket ned i programmet og fremhævet deres film-favorit! Alfa anbefaler ’Sommeren med Rana’

"Jeg giver ’Sommeren med Rana’ 5 stjerner, for selvom filmen er lidt sørgelig, så har den et godt budskab."

SOMMEREN MED RANA ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

'Sommeren med Rana' handler om den hollandske pige Suzan, der opdager en flygtningelejr sammen med sine veninder. En dag ser de nogle børn fra flygtningelejren, der har overtaget deres hule. De bliver sure og er ret onde over for dem. Bagefter tænker Suzan over, at det var virkelig tarveligt og dårlig stil  - flygtningebørnene har det i forvejen svært, og de kunne jo ikke vide, at det var deres sted.

Selv om de kom skævt ind på hinanden, bliver Suzan og en af flygtningepigerne, Rana, gode venner alligevel og laver alt muligt sammen. Rana bliver glad og har nogen at tale med. Hendes egen familie er død, men når hun er sammen med Suzan får hun på en måde en ny familie. De holder af hende, spiser sammen, hygger sig og tager i svømmehallen.

Filmen handler om et godt venskab, selv om pigerne er meget forskellige, og man lærer noget om hvordan det er, at være flygtningebarn og ikke have sin familie tæt på sig - og det er jo virkelighed for nogle børn. Jeg synes at filmen skal have 5 stjerner -  den er lidt sørgelig, men på en god måde og den har et godt budskab. Jeg synes den var virkelig god og handlede om et meget sødt venskab.  

Den 29. september kan man se den i Cinemateket og møde instruktøren, Sanne Vogel, der fortæller om filmen.

Læs mere om filmen og køb billetter til 'Sommeren med Rana' her.

Se mere

Tilmeld dig vores nyhedsbreve!

Gå aldrig glip af de seneste nyheder fra BUSTER. Vælg enten børnehave-, skole- eller familienyhedsbrevet:
Programmet lander 12 juni 2019